- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Öntöttvas grillserpenyő zománcozott 28 cm
Öntöttvas grillserpenyő zománcozott 28 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 20 cm; - külső: 21 cm
- átmérő felső belső: 25 cm; - külső: 26 cm; - füleknél: 31 cm
- magasság belső: 2,40 cm; - külső: 2,90 cm
- tömeg: 2,18 kg
- űrtartalom: 0,942 liter
Steak sütése
Steaknek nevezünk minden szakszerűen vágott hússzeletet, tehát nem csak vesepecsenyéből szelt húsokat. Karajból, combból is készíthetünk steaket, sőt egyes csontos hússzeleteket is így nevezünk, mint pl. a porterhouse - steaket.
A marhasült általában akkor jó, ha belül piros vagy rózsaszín.
A RAM steaket mindkét oldalukon 3-3 percig süssük. Ekkor sülnek rózsaszínűre. A borjúkarajt mindkét oldalán 6 percig süssük. A sertéskarajt 5-6 percig süssük, a borjúszeletet, mindkét oldalán 4-4 percig, a medalionokat 3-3 percig, a báránykarajt szintén 3-3 percig süssük.
Ha a húst bundázzuk, süssük 1-2 perccel tovább.
Tipp:
- Ha egyszerre több hússzeletet sütünk ki, vágjuk ezeket egyforma vastagságúra.
- steaket csak öntöttvas serpenyőben süssünk, mert ezek alja egyenletesen veszi fel, és adja le a hőt.
- Süthetünk olajban, vagy növényi eredetű sütőmargarinban.
- Miután megsült a hús, öntsük le a zsírját, és forgassuk a steaket forró vajba. Ettől még ízletesebb lesz.
- Ha olajban pácoljuk a steaket, kipróbálhatjuk mogyoró-, dió-, olíva- vagy mandulaolajban pácolni, ezáltal különleges zamata lesz a húsnak.
- Tálalásig takarjuk le a kész steaket.
- Minden steaket, mindkét oldalán rövid ideig, nagy lángon pirítsuk meg. A hús felületén így rögtön kicsapódik a fehérje, és ízletes bevonatot képez.
Paraméterek
Sütőedény | |
Átmérő alsó belső: | 20.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 21.00 cm |
Átmérő felső belső: | 25.00 cm |
Átmérő felső külső: | 26.00 cm |
Tapadásmentes: | Nem |
Öntöttvas: | Igen |
Rozsdamentes: | Nem |
Zománcozott: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |
Szín: | Piros |