- Főoldal
- Termékcsoportok
- Darálók
- Hagyományos kézi kávédaráló
Hagyományos kézi kávédaráló
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 11,5 cm
- szélesség: 11,5 cm
- magasság: 16 cm; - hajtókarral: 18 cm
- tömeg: 0,445 kg
A török kávé elkészítése
A török kávé készítésekor nagyon finomra (púder finomságúra) őrölt kávét használunk (0,1-0,2 mm szemcsenagyság). A megfelelő kávékeverék nem sötét pörkölésű. Az iszlám országokban a hagyományos készítésű török kávé etiópiai és Riói kávébab fajták sajátos vöröses-barna pörkölésű keverékéből készül.
Az elkészítés lényege, hogy a kávét a cukorral és az esetleges egyéb ízesítő szerekkel együtt háromszor, lassú tűzön felfőzzük. Amikor először forrt fel a kávé, levesszük a tűzről és egy harmadát kitöltjük az apró csészékbe. A többi kávét újból felforraljuk, majd ismét egyharmadát széttöltjük. A harmadik felforralás után a műveletet megismételjük.
A török kávét szűrés nélkül, a leülepedett kávéaljról óvatosan lekortyolva fogyasztjuk.
Paraméterek
Daráló | |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |