- Főoldal
- Termékcsoportok
- Bográcsok
- Tálaló bográcsállvány teamécses tartóval F
Tálaló bográcsállvány teamécses tartóval F
Leírás
FIGYELEM! - A tálaló bogrács csak szemléltetés (illusztráció)! Nem tartozék, nem foglaltatik az árba!
Részletes méretleírás:
- magasság: 28 cm
- átmérő teamécsestartó: 7,20 cm
- tartó lábak közötti távolság: 17 cm
- tömeg: 0,20 kg
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
500 g sertéslapocka
50 g vöröshagyma
50 g sertés zsír vagy szalonna
1 gerezd fokhagyma
25 g pirospaprika
só ízlés szerint
törött bors, ízlés szerint
majoránna, ízlés szerint
500 g burgonya
2 dl fehér bor
150 g paradicsom
150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Paraméterek
Állvány - Eszköztartó | |
Anyag összetétele: | Gömbvas |
Rozsdamentes: | Nem |