- Főoldal
- Termékcsoportok
- Bográcsok
- Piros tálaló bogrács
Piros tálaló bogrács
Leírás
FIGYELEM! - A bográcsállvány csak szemléltetés (illusztráció)! Nem tartozék, nem tartozik az asztali bográcshoz, és nem foglaltatik annak az árba!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 8 cm; - külső: 9 cm
- átmérő felső belső: 15 cm; - külső: 16,5 cm
- magasság belső: 7,50 cm; - külső: 8 cm; - fogantyúval: 17 cm
- tömeg: 0,250 kg
- űrtartalom: 0,80 liter
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök
kb. 80- 100 dkg
50 dkg tarkabab
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 csomó zöldség zöldje
25 dkg burgonya
A rántáshoz:
1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál liszt
Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, Borsika fű
A csipetkéhez:
1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, és kemény tésztát gyúrunk
Elkészítése:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt-csülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék, na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, Borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántjuk. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.
Paraméterek
Bogrács | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Átmérő alsó belső: | 8.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 9.00 cm |
Átmérő felső belső: | 15.00 cm |
Átmérő felső külső: | 16.50 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Piros |