- Főoldal
- Termékcsoportok
- Bográcsok
- Öntöttvas gázzsámoly állvánnyal 26×26 cm
Öntöttvas gázzsámoly állvánnyal 26×26 cm
Leírás
Tisztítása: - használat után hagyja lehűlni, majd nedves ruhával törölje át.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 26 cm; - gázcsappal együtt: 35,50 cm
- szélesség: 26 cm
- átmérő: 17 cm
- magasság lábakkal: 12,50 cm
- gázrózsa átmérő: 12 cm
- tömeg állvánnyal: 2,10 kg
Az öntöttvas gázzsámoly állvánnyal 26×26 cm technikai adatai:
- gáz: propán - bután (PB gáz) G30, G31
- gáznyomás: 28-30 mbar
- készülék kategória: I3B/P (30) = 276 g/óra
- kimeneti teljesítmény: 3 kW
- gáz tömegáram: 220g/h
- fogyasztás: 276 g/h
- a PB gázzal működtetett gázzsámoly estében a nyomáscsökkentő használata kötelező.
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
500 g sertéslapocka
50 g vöröshagyma
50 g sertés zsír vagy szalonna
1 gerezd fokhagyma
25 g pirospaprika
só ízlés szerint
törött bors, ízlés szerint
majoránna, ízlés szerint
500 g burgonya
2 dl fehér bor
150 g paradicsom
150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad-tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad-tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Paraméterek
Gázzsámoly | |
Anyag összetétele: | Öntöttvas és szögvas |
Öntöttvas: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Nem |
Szín: | Fekete |