- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Zománcozott kacsasütő 10 literes
Zománcozott kacsasütő 10 literes
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36 cm; - külső: 39,70 cm; - fülekkel: 43 cm
- szélesség belső: 26,5 cm; - külső: 30 cm
- magasság fedő nélkül: 11 cm; - fedővel: 17 cm
- tömeg fedővel: 1,40 kg; - fedő nélkül: 0,865 kg
- űrtartalom fedő nélkül: 7 liter; - fedővel: 10 liter
Libasült
Hozzávalók:
1 db 3-3,2 kg-os pecsenyeliba
4 db szép alma
só, ízlés szerint
majoránna
őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az egész tisztított libát megmossuk, leszárítjuk. A külső szárnycsontokat levágjuk. Az egész libát a fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük. Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivesszük és a liba belsejébe nyomjuk. Sütő tepsibe téve 2 (kettő) ujjnyi vizet öntünk alá és 180 fokos sütőben kb. két és fél órát sütjük. 20 (húsz) perc sütés után a bőrét húsvillával megböködjük, 1 (egy) óra sülés után a hasára fordítva tovább sütjük, amíg a bőre pirosodni nem kezd, majd visszafordítva a hasa bőrét is piros, ropogósra sütjük.
Kivesszük a sült libát a kisült libazsírból és melegen tartjuk. A libazsírt leöntjük a tepsiből addig, amíg a sötét szaftos részt el nem érjük. Ezt félretesszük, a megmaradt barna szaftos részen kevés vajat elmorzsolunk, liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, forró levessel felengedjük, felforraljuk és átszűrjük.
Tálaláskor a megsült libát nyolc darabra vágjuk. Adagonként 2 (kettő) db-ot teszünk a tányérra, vagy pedig tálra tálalva az egész felvágott libát úgy, hogy minden darabra jusson egy sült-alma-gerezd is.
Az elkészített mártást külön adjuk hozzá, narancs-vagy citromlével ízesítve.
Burgonyával, párolt káposztával tálaljuk, nagyon finom hagymás tört burgonyával is.
Ropogós kacsasült pezsgős káposztával
Hozzávalók (5 személyre):
3 kg kacsa
50 dkg vörös káposzta
50 dkg fehér káposzta
20 dkg vöröshagyma
75 dkg burgonya
4 dl száraz pezsgő
6 dk g kristálycukor
1 csokor petrezselyem
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
majoránna, ízlés szerint
köménymag, ízlés szerint
ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított kacsákat kívül-belül jól megsózzuk, a belsejét kevés majoránnával és őrölt borssal bedörzsöljük, majd kacsasütőbe téve kevés vizet öntünk alá és 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük. Amikor már kezd pirulni, cikkekre vágott pirított burgonyát teszünk mellé. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a káposztát ezen a zsíron pároljuk meg. A piros és a fehér káposztát vékonyra szeleteljük külön-külön. A hagymát karikára vágjuk. A kacsazsírt két lábosba téve megpirítunk benne 30 g cukrot, amikor a cukor karamell színű, hozzáadjuk a hagymát, pár csepp ecetet és a káposztát. Kevés köménymaggal és sóval fűszerezzük. Erős tűzön állandó kevergetés mellett pároljuk, és közben 2 dl pezsgővel locsolgatjuk. Tálaláskor a feldarabolt kacsa mellé rendezzük a fehér káposztát, a burgonyát és a vörös káposztát, végül finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Paraméterek
Zománcozott edény | |
Anyag összetétele: | Zománcozott vaslemez |
Indukciós: | Nem |
Zománcozott: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Mákos |