- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Krumplinyomó, burgonyanyomó, tepertő készítő festett
Krumplinyomó, burgonyanyomó, tepertő készítő festett
9.990 Ft
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 9 cm; - külső: 10 cm
- magasság: 7,7 cm (kosár)
- hosszúság: 31 cm (préskar hosszúság)
- tömeg: 0,875 kg
A krokett
A krokett a köretek királya - helyesebben királynője, hiszen nőnemű: - la croquette. Elkészíteni és enni egyaránt boldogság.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 szép tojás
só ízlés szerint
szerecsendió
liszt
Panírozáshoz:
zsemlemorzsa
tojás
tejszín
Fontos tudni, hogy ez nem egy kis adaghoz való mennyiség.
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük héjában, megvárjuk, míg langyosra hűl. Igen, ez nem tévedés! Ezt a krokettet így készítik. A héját lehámozzuk és összenyomkodjuk a krumplit krumplinyomóval.
Sózzuk meg, és reszeljük bele a szerecsendiót. A só és a szerecsendió mennyiségét határozzuk meg kóstolgatással. A szerecsendió nagyon fontos ebben a receptben: ne használjunk igénytelen elő-reszelt port. A porított áruk minősége mindig gyatrább, mint a darabos termékeké. És ha adunk magunkra, akkor ehhez a művelethez mindig a mini-reszelőt használunk.
Ez után jön a kritikus rész: apránként adagolva belegyúrjuk ebbe a befűszerezett masszába a lisztet. Itt tipikusan két hibát követhetünk el: vagy attól félünk, hogy a tészta túl ragacsos még, ezért túl sok lisztet teszünk bele, vagy azon aggódunk, hogy túlságosan liszt ízű lesz a krokett, ezért nem teszünk bele elegendő lisztet. A legjobb megoldás ilyenkor általában a bölcs kompromisszum: gyúrjuk lágyra, majd egy órácskát pihentessük a hűtőszekrényben - ettől a lisztszemek megdagadnak, épp jó lesz a tészta állaga.
A következő technológiai lépés a krokett készítés. Krokett szaggatót használjunk.
Panírozás:
Ha egy picit hagyjuk állni a tésztát, akkor jobban rátapad a morzsa. Ha biztosra akarunk menni, akkor, felütünk egy tojást, elkeverjük tejszínnel, és ezzel beecseteljük a kész krokett darabokat a prézlibe hempergetés előtt.
Sütés:
Nem kell túl forró olajban sütnünk, hiszen most a liszt miatt sokkal kisebb a kibuggyanás veszélye. Sőt szintén a liszt miatt - még jót is tesz neki, ha a kevésbé forró az olaj a belseje is alaposabban átsül.
Paraméterek
Törő - Préselő | |
Anyag összetétele: | Vaslemez |
Átmérő belső: | 9.00 cm |
Átmérő külső: | 10.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 31.00 cm |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |