- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Amerikai palacsinta és tükörtojássütő 4 részes
Amerikai palacsinta és tükörtojássütő 4 részes
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 24 cm; - külső peremmel: 26 cm; - nyéllel: 41 cm
- magasság belső: 2,2 cm; - külső: 3,9 cm
- tömeg: 0,420 kg
- sütő formák száma: 4 db (karika)
- sütő karikák átmérője: - alsó: 7 cm; - felső: 9 cm
- sütő karikák magassága: 1,5 cm
A tükörtojás forró olajban vagy zsírban kisütött egész (héj nélküli) tojás.
Magyarországon igen kedvelt reggeli étel, szokás önmagában kenyérrel és fűszerekkel fogyasztani, de főzelékek (sóska, paraj) feltétként is használják.
Szintén kedvelt reggeli étel a világ több országában, például Észak-Amerikában, Új-Zélandon, Ausztráliában, a Fülöp-szigeteken, Franciaországban, Írországban, az Egyesült Királyságban és Kolumbiában.
Népszerűségét egyszerű elkészíthetőségének és relatív olcsóságának, valamint (kevés zsiradékkal elkészítve) egészséges és tápláló mivoltának köszönheti.
Spenót tükörtojással
Hozzávalók 1 személynek:
1 db tojás
5 dkg friss, nyers spenót
5 dkg rukkola
5 dkg csípős kolbász
fél marék dió
5 db koktélparadicsom
2 dkg vaj
3 dkg kecskesajt
Elkészítése:
Jól mossuk meg a spenótot, a rukkolát és a paradicsomokat. Ízlés szerint helyezzük őket egy tányérra. Erre jön majd tojásunk. A karikára vágott csípős kolbászt egy serpenyőben a vajon jól süssük ki, tegyük azt is a tányérra.
Készítsük el a tükörtojást a kolbászzsíros-vajas serpenyőben, dobjuk rá a sajtot is, ha ez utóbbi is szépen megsült, a sajtos tojást csúsztassuk a többi hozzávalóra vagy mellé. Szórjuk meg dióval (ez kitűnően helyettesíti egyébként a péksüteményt vagy kenyeret). Ha kívánjuk, néhány karika hegyes erős paprikával lehet dobni még bolondítani!
Paraméterek
Sütőeszköz | |
Anyag összetétele: | Bevonatos sütőlemez |
Átmérő belső: | 24.00 cm |
Átmérő külső: | 26.00 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |