- Főoldal
- Termékcsoportok
- Termékeink ÁBC sorrendben
- Sajtosrúdvágó henger
Sajtosrúdvágó henger
Leírás
A sajtosrúdvágó henger a tésztaformázás leggyorsabb módját nyújtja. Nem kell bajlódni az egyesével történő vágással és a formák is szabályosak maradnak. Anyaga szilikon hatású kemény, vegytiszta élelmiszeripari műanyag. Segítségével egyszerre 3 db 1,40 cm széles végtelenített sajtos rudat lehet formázni.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható de nem ajánlott.
Részletes méretleírás:
- átmérő: - vágóhenger: 8 cm
- szélesség: - vágóhenger: 4,20 cm
- szélesség: - hengertartó: 5,50 cm
- szélesség: - vágófelület: 1,40 cm
- hosszúság: - vágófelület: - végtelen
- tömege: 0,105 kg
- vágófelületek száma: 3
Vágófelületek méretei: 3×1,40×végtelen cm
Sajtos rúd recept
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 pohár tejföl
só ízlés szerint
20 dkg sajt, lehetőleg trapplistaféle
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
10 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a lereszelt sajtot, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A sajtós rúd szaggató ráccsal kivágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és 10 percig pihentetjük.
A maradék sajtot lereszeljük, ezzel megszórjuk, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Szilikonalapú műanyag |
Átmérő: | 8.00 cm |
Három késes: | Igen |