- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Rozsdamentes kúpos kézi diótörő
Rozsdamentes kúpos kézi diótörő
Leírás
Figyelem! - Mandulamagot törni vele nem ajánlatos, mert a mandulának nagyon kemény a csonthéja, és nem a mandulamag fog eltörni hanem a készülékünk.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - kúp+nyél: 16,5 cm
- kúp átmérő: - alsó: 3 cm; - felső: 5 cm
- tömeg: 0,300 kg
Dió torta
Hozzávalók:
12,5 dkg búzaliszt
8 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet só
10 dkg hideg vaj
1 tojás, fél dl tejszín
3 evőkanál rum
1 csipet fahéj
10 dkg durvára vágott dió
liszt a kinyújtáshoz
vaj a formához
Elkészítése:
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Paraméterek
Törő - Préselő | |
Átmérő alsó: | 3.00 cm |
Átmérő felső: | 5.00 cm |