Zománcozott sütőtepsi 27×19 cm - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Zománcozott sütőtepsi 27×19 cm
Zománcozott sütőtepsi 27×19 cm
süteményes tepsi, hagyományos tepsi, mákos tepsi, szürke tepsi, zománc tepsi
Ár:
2.850 Ft
Cikkszám:
HU110016-TFA-2
Vonalkód:
5999559110016
Gyártó:
Magyar kisiparos
Súly:
40.50 dkg
Ürtartalom:
2.50 l
Szélesség:
19 cm
Hosszúság:
27 cm
Magasság:
5.60 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év

Leírás

Egy Zománcozott sütőtepsi 27×19 cm beszerzése a legjobb választás. Több feladatot ellátó és célt szolgáló hasznos sütőeszköz, melyet a civilizált ételelkészítés során használunk. A tepsi anyaga 0,5 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva majd a szögleteknél hegesztve. Merevségét a felső peremek visszahajtásával nyeri el. Végső alakja elnyerése után van zománcozva. Jellegzetes mákos tetszését a fehér zománc ráspriccelésével nyeri el.

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó: 24 cm; - felső: 27 cm
- szélesség alsó: 16 cm; - felső: 19 cm
- magasság belső: 5,5 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,405 kg
- űrtartalom: 2,50 liter

Hagymás rostélyos tepsis steak burgonyával és salátával

Hozzávalók:
 4 szelet marharostélyos (ujjnyi vastag szelet)
 4 közepes fej hagyma
 80 dkg burgonya (sütni való)
 fél fej római saláta
 libazsír
 só, bors, steak-fűszerkeverék
 liszt
 málnaecet
 olívaolaj

Elsődleges teendők:
A krumplit megpucoljuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és öt percig előfőzzük.
A hagymákat fél kőre, vékonyan szeleteljük, majd egy zacskóba lisztet szórva, beledobáljuk őket. Felfújuk a zacskót és alaposan összerázzuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a hagymaszeleteket. Ezután egy szitába öntjük az egészet, és a felesleges lisztet lerázzuk.
A hússzeleteket egy éles késsel, a rostokra merőlegesen, rombusz alakban bevagdossuk, de épp csak egy milliméter mélyen, szinte csak a kés saját súlyával végighúzva vágjuk át a rostjait. Ezután megszórjuk durvára tört borssal. A salátaleveleket megmossuk és megszárítjuk.

Elkészítése:
A burgonyahasábokat egy tepsibe dobjuk, bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durva tengeri sóval és a fűszerkeverékkel. Összeforgatjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Közben egy serpenyőben egy evőkanálnyi libazsírt forrósítunk, és beleszórjuk a lisztes hagymát. Közepesnél erősebb fokozaton, arany barnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük, megsózzuk, szórunk rá egy kis borsot, és tálalásig melegen tartva, félretesszük. A serpenyőt kitörüljük, újabb adag libazsírt melegítünk benne, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. két-három percig sütjük (médium). Megsózzuk (előtte ne sózzuk!). Tálalásig félretesszük egy deszkára pihenni, letakarjuk egy darab alufóliával, hogy melegen tartsuk. Ezután a salátát felcsíkozzuk, egy keverőtálba tesszük, megspricceljük egy kis málnaecettel, sózzuk, és meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal. Összekeverjük és tálaljuk.

Ötletek a tálalásra:
Tálaláskor a húsra halmozzuk a ropogós sült hagymát, mellé a salátát és a fűszeres burgonyát. „Steakburgonya” helyett, adhatunk mellé krumplipürét is, vagy tálalhatjuk csak a salátával.
A húst lehetőleg ne süssük át, hagyjuk médiumra (közepesen átsütve). Sütés után, mindig pihentessük legalább öt percig. Egy alufóliával takarjuk le, hogy ne hűljön ki teljesen. (A hús íze legjobban akkor érvényesül, ha langyosnál egy kicsit melegebb.) A salátát közvetlenül a tálalás előtt készítsük el.

Paraméterek

Tepsi
A termék anyag összetétele:Zománcozott acéllemez
Zománcozott:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Mákos