Zománcozott kacsasütő 10 literes - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Zománcozott kacsasütő 10 literes
Zománcozott kacsasütő 10 literes
kacsa és libasütő, ovális libasütő
Ár:
12.990 Ft
Cikkszám:
HU741380-BB
Vonalkód:
5998666741380
Gyártó:
Bara-Bara Magyarország
Súly:
1.40 kg
Ürtartalom:
10 l
Szélesség:
30 cm
Hosszúság:
43 cm
Magasság:
11 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év

Leírás

A Zománcozott kacsasütő 10 literes két részből tevődik össze. Anyaga 0,50 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve majd duplán zománcozva. Időálló, könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe és kemencébe használható. Bárminemű finomság úgymint a kacsa, pulyka, liba, csülök, borda elkészítésére ajánlott. Rakott és töltött ételek is készíthetők benne.

Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36 cm; - külső: 39,50 cm
- szélesség belső: 26 cm; - külső: 30 cm
- magasság fedő nélkül: 11 cm; - fedővel: 17 cm; - füllel: 19 cm
- tömeg fedővel: 1,590 kg; - fedő nélkül: 0,885 kg
- űrtartalom fedő nélkül: 7 liter; - fedővel: 10 liter

Libasült

Hozzávalók:
 1 db 3-3,20 kg-os pecsenyeliba
 4 db szép alma
 - só, ízlés szerint
 - majoránna
 - őrölt fekete bors

Elkészítése:
Az egész tisztított libát megmossuk, leszárítjuk. A külső szárnycsontokat levágjuk. Az egész libát a fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük. Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivesszük és a liba belsejébe nyomjuk. Sütő tepsibe téve 2 (kettő) ujjnyi vizet öntünk alá és 180 fokos sütőben kb. két és fél órát sütjük. 20 (húsz) perc sütés után a bőrét húsvillával megböködjük, 1 (egy) óra sülés után a hasára fordítva tovább sütjük, amíg a bőre pirosodni nem kezd, majd visszafordítva a hasa bőrét is piros, ropogósra sütjük.
Kivesszük a sült libát a kisült libazsírból és melegen tartjuk. A libazsírt leöntjük a tepsiből addig, amíg a sötét szaftos részt el nem érjük. Ezt félretesszük, a megmaradt barna szaftos részen kevés vajat elmorzsolunk, liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, forró levessel felengedjük, felforraljuk és átszűrjük.
Tálaláskor a megsült libát nyolc darabra vágjuk. Adagonként 2 (kettő) db-ot teszünk a tányérra, vagy pedig tálra tálalva az egész felvágott libát úgy, hogy minden darabra jusson egy sült-alma-gerezd is.
Az elkészített mártást külön adjuk hozzá, narancs-vagy citromlével ízesítve.
Burgonyával, párolt káposztával tálaljuk, nagyon finom hagymás tört burgonyával is.

Paraméterek

Zománcozott edény
A termék anyag összetétele:Zománcozott acéllemez
Indukciós:Nem
Zománcozott:Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Mákos