Tésztafőző edény 8 literes indukciós - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Tésztafőző edény 8 literes indukciós
Tésztafőző edény 8 literes indukciós
pároló edény, tésztakifőző edény, indukciós pároló edény
Ár:
16.950 Ft
Cikkszám:
HU209506-ARN
Gyártói cikkszám:
92099
Vonalkód:
5999541209506
Gyártó:
Arian Törökország
Súly:
2.40 kg
Ürtartalom:
8 l
Hosszúság:
24 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év

Leírás

A Tésztafőző edény 8 literes indukciós anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, pont-hegesztett fülekkel. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Mosogatógépbe rakható. Figyelem! - űrtartalom = színültig töltve

Részletes méretleírás:
A fazék méretei:
- átmérő belső: 24 cm; - külső: 25,5 cm; - fülekkel: 32 cm
- magasság belső: 17,3 cm; - külső: 18,3 cm; - fedővel: 24 cm
- tömeg fedővel: 1,60 kg; - fedő nélkül: 1,30 kg; - fedő: 0,30 kg
- űrtartalom: 8 liter

A főzőkosár adatai:
- átmérő belső: 22 cm; - külső: 22,6 cm; - fülekkel: 32 cm
- magasság belső: 19,8 cm; - külső: 20 cm
- tömeg: 0,80 kg
- űrtartalom: 7,5 liter
Az edény együttes tömege: 2,40 kg

Erdei gombás ravioli recept

Hozzávalók 4 főre

Raviolihoz:
 400 g liszt
 4 db nagyobb tojás
 1 teáskanál só

Töltelékhez:
 250 g erdei gombakeverék
 100 g barna champion gomba
 20 g reszelt pecorino vagy parmezán sajt
 2 mogyoróhagyma
 fél csokor petrezselyem
 10 bazsalikomlevél
 3 gerezd fokhagyma
 1 nagy evőkanál olívaolaj
 frissen őrölt bors
 só

Tálaláshoz:
 2 nagy evőkanál vaj
 pecorino vagy parmezán sajt

Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
Az olívaolajt felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
2 (kettő) tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb. 4 (négy) percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.

Paraméterek

Párolóedény
A termék anyag összetétele:18/10-es króm-nikkel nemesacél
Átmérő belső:24.00 cm
Átmérő külső:25.50 cm
Magasság belső:17.30 cm
Magasság külső:18.30 cm
Egy betétes:Igen
Indukciós:Igen
Króm-nikkel nemesacél:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mércézett:Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen