Őzgerinc sütőforma hagyományos széles 33 cm - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Bordázott sütőlemezből készült 33 cm hosszú, 10.50 cm keskeny, 5.50 cm magas kúpalakú sütőedény.
Őzgerinc sütőforma hagyományos széles 33 cm
őzgerincforma, őzgerinc alakú sütőforma, gerincforma
Ár:
1.650 Ft
Cikkszám:
HU100137-JAN
Vonalkód:
5998678100137
Gyártó:
Magyar kisiparos
Súly:
0.20 kg
Ürtartalom:
1.50 l
Szélesség:
10.50 cm
Hosszúság:
33 cm
Magasság:
5.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság

Leírás

Vásároljon az Őzgerinc sütőforma hagyományos széles 33 cm kínálatunkból! Anyaga 0,5 mm vastag cinbevonatos vaslemez méretre szabva, alakra préselve majd, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést. Minden típusú tűzhely sütőjében, a mikrohullámú sütő kivételével nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe. Kalács típusú sütemények készítésére kiválóan alkalmas.

Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 32 cm; - külső: 33 cm
- szélesség alsó: 2,5 cm; - felső: 10,5 cm
- magasság belső: 5 cm; - külső: 5,5 cm
- tömeg: 0,200 kg
- űrtartalom: 1,50 liter

Püspökkenyér hagyományosan

Hozzávalók (4-8 személyre):
 30 dkg grízes liszt
 30 dkg cukor
 5 db tojás
 0,5 csomag vanillincukor
 10 g sütőpor
 magok, gyümölcsök
 kevés margarin

Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.

Paraméterek

Sütőeszköz
A termék anyag összetétele:Sütőlemez
Tapadásmentes:Nem
Rozsdamentes:Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem