Öntöttvas szögletes grillserpenyő 24 cm - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Alacsony oldalú szögletes csuklósnyelű sütőedény. 22×22 cm hosszú, 2 cm magas, nyéllel 37 cm hosszú.
Öntöttvas szögletes grillserpenyő 24 cm
öntöttvas serpenyő, grillezős serpenyő
Ár:
6.450 Ft
Cikkszám:
HU10376-ITL
Gyártó:
P.R.C
Súly:
1.86 kg
Ürtartalom:
0.80 l
Szélesség:
22 cm
Hosszúság:
22 cm
Magasság:
2 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év

Leírás

Egy Öntöttvas szögletes grillserpenyő 24 cm beszerzése a legjobb választás. Anyaga vasöntvény, vas a nyele fabetétes markolattal. Gáz, indukciós, elektromos, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt kiváló hatásfokkal vehető igénybe. Ha lecsatoljuk a nyelét, akkor mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható, az-az gáz, villany, fatüzelésű és bármilyen kemence. Szabadtéri tűzhelyre is kiváló. Semleges folyékony mosószert használjunk, töröljük szárazra, majd melegítsük fel, hogy kiszáradhasson. Ezzel megóvjuk a rozsdásodástól.

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 19×19 cm; - külső: 20×20 cm
- hosszúság felső belső: 21,5×21,5 cm; - külső: 22×22 cm; - markolattal: 37 cm
- magasság belső: 1,80 cm; - külső: 2 cm
- tömeg: 1,860 kg
- űrtartalom: 0,80 liter

Steak sütése

Steaknek nevezünk minden szakszerűen vágott hússzeletet, tehát nem csak vesepecsenyéből szelt húsokat. Karajból, combból is készíthetünk steaket, sőt egyes csontos hússzeleteket is így nevezünk, mint pl. a porterhouse - steaket.
A marhasült általában akkor jó, ha belül piros vagy rózsaszín.
A RAM steaket mindkét oldalukon 3-3 percig süssük. Ekkor sülnek rózsaszínűre. A borjúkarajt mindkét oldalán 6 percig süssük. A sertéskarajt 5-6 percig süssük, a borjúszeletet, mindkét oldalán 4-4 percig, a medalionokat 3-3 percig, a báránykarajt szintén 3-3 percig süssük.
Ha a húst bundázzuk, süssük 1-2 perccel tovább.
 
Tipp:
- Ha egyszerre több hússzeletet sütünk ki, vágjuk ezeket egyforma vastagságúra.
- steaket csak öntöttvas serpenyőben süssünk, mert ezek alja egyenletesen veszi fel, és adja le a hőt.
- Süthetünk olajban, vagy növényi eredetű sütőmargarinban.
- Miután megsült a hús, öntsük le a zsírját, és forgassuk a steaket forró vajba. Ettől még ízletesebb lesz.
- Ha olajban pácoljuk a steaket, kipróbálhatjuk mogyoró-, dió-, olíva- vagy mandulaolajban pácolni, ezáltal különleges zamata lesz a húsnak.
- Tálalásig takarjuk le a kész steaket.
- Minden steaket, mindkét oldalán rövid ideig, nagy lángon pirítsuk meg. A hús felületén így rögtön kicsapódik a fehérje, és ízletes bevonatot képez.

Paraméterek

Sütőedény
A termék anyag összetétele:Öntöttvas
Öntöttvas:Igen
Rozsdamentes:Nem
Zománcozott:Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem