Nokedliszaggató fémlapáttal 30 cm - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Téglalap alakú alacsony oldalú az alján 8/5 mm átmérőjű lukakkal tűzdelt tésztakészítő falapáttal.
Nokedliszaggató fémlapáttal 30 cm
galuskaszaggató, nokedlikészítő, galuska készítő
Ár:
1.990 Ft
Cikkszám:
HU100038-NYU
Vonalkód:
5998678100038
Gyártó:
Magyar kisiparos
Súly:
10.50 dkg
Szélesség:
12 cm
Hosszúság:
30 cm
Magasság:
2 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap

Leírás

Egy Nokedliszaggató fémlapáttal 30 cm beszerzése a legjobb választás. Anyaga egyenlő távolságokba kilukasztott ónozott lemez, a szaggató lapát pedig fém, fa markolattal.
Figyelem! - Mosogatógépben nem mosogatható, színét veszti és a garanciát is!

Részletes méretleírás:
- hosszúság: 19 cm (munka felület), - hosszabbított kerettel: 30 cm
- szélesség: 12 cm
- magasság: 2 cm (adagoló tégelyjel)
- luk méret: 8/5 mm
- tömeg: 0,105 kg

Lapát:
- hosszúság: 17 cm
- szélesség: 8,5 cm
- tömeg: 0,050 kg

Nokedli

Hozzávalók:
 50 dkg liszt
 1 tojás
 só
 olaj vagy zsír

Elkészítése:
A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe tegyünk 1 (egy) evőkanál olajt (olíva vagy napraforgó) és nokedli szaggatóval szaggassuk bele az elkészített alapanyagot, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször keverjük meg, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.

Hegyi pörkölt

Hozzávalók fejenként:
 - fél kiló vaddisznóhús, (legyen benne oldalas is) vagy ugyanennyi marhalábszár,
 - egy sertés köröm négyfelé vágva,
 - fél fej öklömnyi vöröshagyma,
 - egy öklömnyi krumpli,
 - hüvelykujjnyi füstölt szalonna,
 - zsiradék, só, csemege pirospaprika, piros arany, köménymag, mustár, egy üveg vörösbor, erős paprika, fokhagyma vagy fokhagymakrém.

Elkészítése:
A hagymát kellő zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ráöntjük a csemege fűszerpaprikát, néhány gyors keverés után egy kevés vizet öntünk rá, ezzel kész a szaft alap.
Rátesszük a disznó vagy marhahúst, megsózzuk, és nagy lángon, erőteljes keverés közben addig sütjük, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Ekkor hozzátesszük a körmöt, az apróra vágott füstölt szalonnát, a köménymagot, erős paprikát, ha kevés a leve (biztosan kevés), egy kis vizet.
Kinyitjuk a borosüveget és kortyintunk egyet, mert innentől jó 1,5 - 2 óráig nincs más dolgunk, mint megakadályozni a hús odaégését és közben poharunkat időnként újra tölteni. Ha zsírjára sül a hús, öntünk utána egy kis vizet. Néha megkóstoljuk a szaftot, pótoljuk az esetleg hiányzó sót, paprikát (inkább piros arannyal), köményt és az erős paprikát. Közben megpucoljuk és felaprítjuk a krumplit hüvelykujjnyi darabokra.
Jó másfél órás rotyogás után, amikor a hús már kezdi elveszíteni a gumi állapotot, de még nem puha, beleöntünk a pörköltbe egy kevés vörösbort, némi mustárt, és a zúzott fokhagymát, végül a felaprított krumplit.
Innentől körülbelül fél óra múlva puhul meg a krumpli. Ha eltaláltuk, akkor már a hús is puha, ha nem, pechünk van, mert ha tovább főzzük, a krumpli szétesik. Közben folyamatosan rázogatni kell, mert egyre sűrűsödik, és könnyen odakozmál.
Ha kint a természetben főzzük, bográcsban célszerű. Ha elő akarunk készülni a művelethez, otthon a krumpli bele tétele előtti állapotig bezárólag elvégezhetjük a műveletet, a bográcsban forralunk egy kevés vizet, beletesszük a lábasban hozott, kocsonyásra merevedett, majdnem kész pörköltet, felforraljuk, és mehet bele a krumpli.

Paraméterek

Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Horganyzott lemez
Mosogatógéppel mosható:Nem