Nokedliszaggató és pároló kerek 6,5 mm - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Kör alakú alacsony oldalú az alján egymás mellett egyforma átmérőjű lukakkal tűzdelt tésztakészítő.
Nokedliszaggató és pároló kerek 6,5 mm
kerek nokedliszaggató, kerek galuskaszaggató, műanyag nokedliszaggató
Ár:
1.850 Ft
Cikkszám:
HU06-01-R
Gyártó:
Magyar kisiparos
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év

Leírás

Egy Nokedliszaggató és pároló kerek 5,5 mm beszerzése a legjobb választás. Anyaga hőre keményedő műanyag. Könnyen tisztítható, mosogatógépben mosható.

Részletes méretleírás:
- átmérő: Ø1 = 20,5 cm; Ø2 = 25 cm; Ø3 = 30,5 cm
- luk méret: Ø = 6,5 mm
- magasság: h1 = 1,36 cm; h2 = 3,6 cm
- kettő típusú edényre méretezett: - átmérő 21 cm és 26 cm

Hegyi pörkölt

Hozzávalók fejenként:
 - fél kiló vaddisznóhús, (legyen benne oldalas is) vagy ugyanennyi marhalábszár,
 - egy sertés köröm négyfelé vágva,
 - fél fej öklömnyi vöröshagyma,
 - egy öklömnyi krumpli,
 - hüvelykujjnyi füstölt szalonna,
 - zsiradék, só, csemege pirospaprika, piros arany, köménymag, mustár, egy üveg vörösbor, erős paprika, fokhagyma vagy fokhagymakrém.

Elkészítése:
A hagymát kellő zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ráöntjük a csemege fűszerpaprikát, néhány gyors keverés után egy kevés vizet öntünk rá, ezzel kész a szaft alap.
Rátesszük a disznó vagy marhahúst, megsózzuk, és nagy lángon, erőteljes keverés közben addig sütjük, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Ekkor hozzátesszük a körmöt, az apróra vágott füstölt szalonnát, a köménymagot, erős paprikát, ha kevés a leve (biztosan kevés), egy kis vizet.
Kinyitjuk a borosüveget és kortyintunk egyet, mert innentől jó 1,5 - 2 óráig nincs más dolgunk, mint megakadályozni a hús odaégését és közben poharunkat időnként újra tölteni. Ha zsírjára sül a hús, öntünk utána egy kis vizet. Néha megkóstoljuk a szaftot, pótoljuk az esetleg hiányzó sót, paprikát (inkább piros arannyal), köményt és az erős paprikát. Közben megpucoljuk és felaprítjuk a krumplit hüvelykujjnyi darabokra.
Jó másfél órás rotyogás után, amikor a hús már kezdi elveszíteni a gumi állapotot, de még nem puha, beleöntünk a pörköltbe egy kevés vörösbort, némi mustárt, és a zúzott fokhagymát, végül a felaprított krumplit.
Innentől körülbelül fél óra múlva puhul meg a krumpli. Ha eltaláltuk, akkor már a hús is puha, ha nem, pechünk van, mert ha tovább főzzük, a krumpli szétesik. Közben folyamatosan rázogatni kell, mert egyre sűrűsödik, és könnyen odakozmál.
Ha kint a természetben főzzük, bográcsban célszerű. Ha elő akarunk készülni a művelethez, otthon a krumpli bele tétele előtti állapotig bezárólag elvégezhetjük a műveletet, a bográcsban forralunk egy kevés vizet, beletesszük a lábasban hozott, kocsonyásra merevedett, majdnem kész pörköltet, felforraljuk, és mehet bele a krumpli.

Nokedli

Hozzávalók:
 50 dkg liszt
 1 tojás
 só
 olaj vagy zsír

Elkészítés:
A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe tegyünk 1 (egy) evőkanál olajt (olíva vagy napraforgó) és nokedli szaggatóval szaggassuk bele az elkészített alapanyagot, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször keverjük meg, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.

Paraméterek

Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Szilikonalapú műanyag
Mosogatógéppel mosható:Igen