Karalábévájó KC - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

14 cm hosszú fanyelű kanálhoz hasonlító félgömb alakú acél, vágó kaparó felületű vájó eszköz.
Karalábévájó KC
hagyományos karalábévájó, rozsdamentes karalábévájó
Ár:
850 Ft
Cikkszám:
HU110580-KC
Vonalkód:
5999559110580
Gyártó:
Magyar kisiparos
Súly:
3 dkg
Hosszúság:
14 cm
Magasság:
2.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
14 napos elállási jog

Leírás

Egy Karalábévájó KC beszerzése a legjobb választás. Ez, az-az eszköz mellyel kis golyókat vájhatunk zöldségekből mint a karalábé, cukkini, zeller, uborka, répa stb. vagy gyümölcsökből gyümölcssalátának, köreteknek. Anyaga acél és fa.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: 14 cm
- vájó átmérő: 2,5 cm
- magasság: 2,5 cm
- tömeg: 0,030 kg

Ebben a videóban Buday Péter bemutatja, hogyan kell a karalábévájót használni, zöldségeket formázni és különböző műveleteket elvégezni.
http://www.life.hu/ez-zsir/20120421-karalabevalyo-hasznalata.html

Tavaszi töltött karalábé

Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez:

A karalábékhoz:
 4 nagy db zsenge karalábé, vagy 8 kisebb
 500 g darált sertéshús
 100 g főtt rizs
 1 db tojás
 só ízlés szerint
 frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
 2 db zöldségleveskocka

A szószhoz:
 50 g vaj
 50 g finomliszt
 200 ml tejföl

A tálaláshoz:
 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
A karalábékat megtisztítjuk. A szép egészséges, belső, nagyon zsenge leveleket ne dobjuk ki, mert felhasználjuk. A gyökér felőli részén kivájjuk a karalábékat, hogy majd bele tudjuk tölteni a tölteléket. A darált húst összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal és a rizzsel. Beletöltjük a karalábékba. Egy szélesebb lábas aljára beletesszük a kivájt karalábégömböket, ráhelyezzük a töltötteket, és a megmosott, csíkokra felvágott levélkéket közéjük rakjuk. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy kb. 3/4 magasságig érjen a karalábéknak. Hozzáadjuk a 2 zöldségleves kockát, lefedjük, hagyjuk felforrni, majd visszavesszük a lángot, és kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük! A vajból és lisztből rántást készítünk. A megfőtt karalábékat kivesszük a léből. A  vajas rántást ezzel a lével kisebb adagokkal jó hígra felengedjük, közben csomómentesre keverjük, és visszaöntjük az edénybe.  A tejfölt is kissé felhígítjuk, majd azt is hozzáadjuk. Kevergetve felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a töltött karalábékat, kissé beleforgatjuk őket, és a felaprított friss petrezselymet hozzáadva tálalhatjuk is.

Paraméterek

Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Bükkfa és acélpenge
Mosogatógéppel mosható:Nem