Húsklopfoló 24 cm - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Alumíniumöntvényből készült kalapácsalakú nyeles eszköz a hússzeletek puhítására. Tömege 0,20 kg.
Húsklopfoló 24 cm
húsverő, húslazító, húsverő kalapács
Ár:
4.990 Ft
Cikkszám:
CZ416792-BQT
Vonalkód:
8591022416792
Gyártó:
Banquet-Europe Csehország
Súly:
19 dkg
Hosszúság:
24 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság

Leírás

A Húsklopfoló 24 cm feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a nyers húsrostok nyújtására, lazítására. Amikor a húst klopfoljuk a hús szövetek rostjai fellazulnak, a hús mérete nagyobb lesz, szerkezete pedig lazább. Mivel a klopfolás során nagyobb és simább lesz a hús, így könnyebben lehet hengerelni, tölteni vagy panírozni. Anyaga élelmiszer-ipari alumíniumöntvény ötvözet.

Részletes méretleírás:
- fejméret: 4,50×5,50 cm
- szélessége a két fejjel: 4 cm
- tömeg: 0,190 kg
- hosszúság nyéllel: 24 cm

Hagymás rostélyos tepsis steak burgonyával és salátával

Hozzávalók:
 4 szelet marharostélyos (ujjnyi vastag szelet)
 4 közepes fej hagyma
 80 dkg burgonya (sütni való)
 fél fej római saláta
 libazsír
 só, bors, steak-fűszerkeverék
 liszt
 málnaecet
 olívaolaj
 
Elsődleges teendők:
A krumplit megpucoljuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és öt percig előfőzzük. A hagymákat fél kőre, vékonyan szeleteljük, majd egy zacskóba lisztet szórva, beledobáljuk őket. Felfújuk a zacskót és alaposan összerázzuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a hagymaszeleteket. Ezután egy szitába öntjük az egészet, és a felesleges lisztet lerázzuk. A hússzeleteket lazán klopfoljuk majd egy éles késsel, a rostokra merőlegesen, rombusz alakban bevagdossuk, de épp csak egy milliméter mélyen, szinte csak a kés saját súlyával végighúzva vágjuk át a rostjait. Ezután megszórjuk durvára tört borssal. A salátaleveleket megmossuk és megszárítjuk.
 
Elkészítése:
A burgonyahasábokat egy tepsibe dobjuk, bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durva tengeri sóval és a fűszerkeverékkel. Összeforgatjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Közben egy serpenyőben egy evőkanálnyi libazsírt forrósítunk, és beleszórjuk a lisztes hagymát. Közepesnél erősebb fokozaton, arany barnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük, megsózzuk, szórunk rá egy kis borsot, és tálalásig melegen tartva, félretesszük. A serpenyőt kitörüljük, újabb adag libazsírt melegítünk benne, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. két-három percig sütjük (médium). Megsózzuk (előtte ne sózzuk!). Tálalásig félretesszük egy deszkára pihenni, letakarjuk egy darab alufóliával, hogy melegen tartsuk. Ezután a salátát felcsíkozzuk, egy keverőtálba tesszük, megspricceljük egy kis málnaecettel, sózzuk, és meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal. Összekeverjük és tálaljuk.

Ötletek a tálalásra:
Tálaláskor a húsra halmozzuk a ropogós sült hagymát, mellé a salátát és a fűszeres burgonyát. „Steakburgonya” helyett, adhatunk mellé krumplipürét is, vagy tálalhatjuk csak a salátával.
A húst lehetőleg ne süssük át, hagyjuk médiumra (közepesen átsütve). Sütés után, mindig pihentessük legalább öt percig. Egy alufóliával takarjuk le, hogy ne hűljön ki teljesen. (A hús íze legjobban akkor érvényesül, ha langyosnál egy kicsit melegebb.) A salátát közvetlenül a tálalás előtt készítsük el.

Paraméterek

Konyhai segédeszköz
Mosogatógéppel mosható:Nem