Fanyelű szeletelőkés 21 cm Tramontina - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Tramontina fanyelű szeletelőkés (sima pengés) 21 cm hosszú. A penge 11,50×1,50 cm, a markolata 21 cm
Fanyelű szeletelőkés 21 cm Tramontina
szalonnázó kés, fanyelű kés, reggeliző kés, konyhai kés
Ár:
850 Ft
Cikkszám:
BR071841
Gyártói cikkszám:
22212/905
Vonalkód:
7891112071841
Gyártó:
Tramontina Brazília
Súly:
25 g
Szélesség:
1.50 cm
Hosszúság:
21 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap

Leírás

Vásároljon a Fanyelű szeletelőkés 21 cm Tramontina kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba barátainak! Elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyaga acél penge fa foglalatba.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: - penge: 11,5 cm; - markolattal: 21 cm
- szélesség: - penge: 1,5 cm; - markolat: 1,5 cm
- tömeg: 0,025 kg

Báránycomb töltött gombával

Hozzávalók 6 személyre:
 1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
 2 gerezd fokhagyma
 5 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
 1 csomó leveszöldség
 1 zeller, 1 póréhagyma
 1/2 I száraz fehérbor
 legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
 1 közepes fej vöröshagyma
 1 teáskanál vaj vagy margarin
 1 csokor petrezselyemzöld
 15 dkg tejszínes krémsajt
 3 teáskanál étkezési búzakeményítő
 1 dl tejszín
 só, fehér bors
 a díszítéshez tetszés szerint zöld-fűszerek

Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöld-fűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.

Paraméterek

Vágóeszköz
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen