Fanyelű hullámos krumplitörő - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Fanyeles krumplitörő hullámos törőfejjel 25 cm hosszú. A rozsdamentes törőfej mérete 8×7 cm.
Fanyelű hullámos krumplitörő
hagyományos krumplitörő
Ár:
1.250 Ft
Cikkszám:
HU110597-KC
Vonalkód:
5999559110597
Gyártó:
Magyar kisiparos
Súly:
10 dkg
Szélesség:
8 cm
Hosszúság:
25 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap

Leírás

Vásároljon a Fanyelű hullámos krumplitörő kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba barátainak! A főzött burgonya és zöldségek törésére, préselésére, kifejlesztett egyszerűen nagyszerű kézi mechanikus szerszám. Anyaga fa markolat és rozsdamentes 4 mm-es gömbacél.

Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 25 cm
- munkafelület: 8×7 cm
- tömeg: 0,10 kg

Így készül a székely szilvás gombóc

Hozzávalók:
 6 db. nagyobb pityóka (krumpli)
 6-7 nagykanál disznózsír (sertés)
 6 nagykanál gríz
 három tojás
 10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
 20 szem besztercei szilva (Perpence)
 2-3 evőkanál cukor
 1 dl evőolaj
 só, ízlés szerint
 fahéj, ízlés szerint

Elkészítése:
A pityókát (krumplit) megfőzzük sós vízben. Még melegen meghámozzuk és átnyomjuk a pityókanyomón, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a 3 tojást, majd a grízzel, zsírral, liszttel, 1 kiskanál sóval, 2 nagykanál cukorral összegyúrjuk. A tésztát belisztezett lapítón (gyúródeszkán) laskanyújtóval (sodrófával) kinyújtjuk. Késsel a széleit levágjuk úgy, hogy négyzetet kapjunk, amit egyenletesen felkockázunk (kb. 20 db).
A kockák közepére a kimagozott szilvát rárakjuk (előzőleg fahéjas cukorba forgatjuk) és gombócokká formáljuk.
Közben a sós vizet odarakjuk főni. A gombócokat a fövő vízbe dobigájuk (dobáljuk, tesszük). Ha feljöttek a víz tetejére kiszedjük és az olajban pirított prézlibe forgatjuk. A levágott tésztaszélekből kisujj vastag nudlikat sodorunk és azt is megfőzzük, prézlibe forgatjuk. Fahéjas cukorral tálaljuk.

Paraméterek

Törő - Préselő
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes gömbacél
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem