Csirkedaraboló olló 12 cm PF - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Rozsdamentes csirkedaraboló olló ergonomikus markolattal, 24 cm hosszú, 10 cm-es vágófelülettel
Csirkedaraboló olló 12 cm PF
baromfi olló, csirkebontó olló, konyhai csontvágó olló, szárnyas olló
Ár:
3.850 Ft
Cikkszám:
PL512451-AMB
Gyártói cikkszám:
51245
Vonalkód:
5904134512451
Gyártó:
Ambition Lengyelország
Súly:
17.50 dkg
Hosszúság:
24 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság

Leírás

A Csirkedaraboló olló 12 cm PF több célt szolgáló és feladatot ellátó hasznos konyhai eszköz, melyet a darabolás során használunk. Anyaga rozsdamentes acél penge, szilikon hatású műanyag foglalatba. Kézhez álló kialakítása, biztonságos használata, hosszú élettartama és gyakorlatiassága, a legfontosabb szempont. Biztonságos érzését a puha tapintású markolat biztosítja.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: - penge: 10 cm; - markolat: 12 cm; - penge+markolat: 24 cm
- szélesség: - penge: 0,20-2,20 cm; - markolat: 7 cm
- tömeg: 0,175 kg

 Csirkepaprikás nokedlivel

 4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
 50 dkg csirkemell
 2 nagy db vöröshagyma
 1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
 2 teáskanál fűszerpaprika
 bors, só ízlés szerint
 2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
 3 dl tejföl
 1 popózott evőkanál finomliszt
 1 dl víz

Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni). Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Nokedlivel tálaljuk.

Nokedli

Hozzávalók:
 50 dkg liszt
 1 tojás
 só
 olaj vagy zsír

Elkészítése:
A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe tegyünk 1 (egy) evőkanál olajt (olíva vagy napraforgó) és nokedli szaggatóval szaggassuk bele az elkészített alapanyagot, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször keverjük meg, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.

Paraméterek

Vágóeszköz
A termék anyag összetétele:Acélpenge és bakelit
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem
Szín:Piros - Fekete