Nokedliszaggató falapáttal 31 cm

Nokedliszaggató falapáttal 31 cm
Nokedliszaggató falapáttal 31 cm
Nokedliszaggató falapáttal 31 cm
Nokedliszaggató falapáttal 31 cm
Nokedliszaggató falapáttal 31 cm
Nokedliszaggató falapáttal 31 cm
galuskaszaggató, nokedlikészítő, galuska készítő
Ár:
1.550 Ft
Cikkszám:
H162305
Vonalkód:
5999559162305
Súly:
5 dkg
Szélesség:
11.50 cm
Hosszúság:
31 cm
Magasság:
2 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy Nokedliszaggató falapáttal 31 cm beszerzése a legjobb választás. Anyaga egyenlő távolságokba kilukasztott ónozott lemez, a szagagató lapát pedig bükkfa.
Figyelem! - Mosogatógépben nem mosogatható, színét veszti és a garanciát is!

Részletes méretleírás:
- hosszúság: 18,5 cm (munka felület), - hosszabbított kerettel: 31 cm
- szélesség: 11,5 cm
- magasság: 2 cm (adagoló tégelyjel)
- luk méret: 8/5 - mm
- tömeg: 0,105 kg

Lapát:
- hosszúság: 19 cm
- szélesség: 9 cm
- tömeg: 0,050 kg

Nokedli

Hozzávalók:
 50 dkg liszt
 1 tojás
 só
 olaj vagy zsír

Elkészítése:
A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe tegyünk 1 (egy) evőkanál olajt (olíva vagy napraforgó) és nokedli szaggatóval szaggassuk bele az elkészített alapanyagot, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször keverjük meg, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.

Csirkepaprikás

Hozzávalók:
 4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
 50 dkg csirkemell
 2 nagy db vöröshagyma
 1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
 2 teáskanál fűszerpaprika
 bors, só ízlés szerint
 2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsirral az igazi!
 3 dl tejföl
 1 popózott evőkanál finomliszt
 1 dl víz

Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Nokedlivel tálaljuk.
Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Horganyzott lemez
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek