- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Nagy rózsafánk sütőforma
Nagy rózsafánk sütőforma
7.850 FtKorábbi ár:8.650 Ft
Leírás
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Csak száraz helyen tároljuk.
Figyelem: - Vizesen nem szabad a forró olajba tenni, mert szembe fröcsköli a felhevített olajt, ami égési sérüléseket okozhat. Használat előtt győződjünk meg róla, hogy tökéletesen száraz.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 9,50; - külső: 13,50 cm
- magasság: - sütővas: 2,50 cm; - nyéllel és markolattal: 16,50 cm
- szélesség a rögzítésnél: 14,50 cm
- szélesség markolattal: 34 cm
- tömeg: 0,325 kg
Rózsafánk
Hozzávalók:
45-50 dkg liszt
5 db tojás
2 marék kristálycukor (3 dkg)
5 dl tej
- késhegy szódabikarbóna
A sütéshez:
1 liter étolaj
1 evőkanál sertészsír (púpozott)
A tetejére: - porcukor
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, és annyi lisztet (amibe belekevertük a szódabikarbónát), hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. Szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.
Egy literes lábosba először csak fél liter olajt öntünk, és a zsírral együtt átmelegítjük. A nagy-rózsa sütőformát belehelyezzük, és amikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. Hirtelen átsül. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajt lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük. A sütés során elvesztett étolajat folyamatosan pótoljuk. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórjuk a tetejét, és úgy kínáljuk.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
Átmérő belső: | 9.50 cm |
Átmérő külső: | 13.50 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 34.00 cm |
Minimum magasság: | 2.50 cm |
Maximum magasság: | 16.50 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |