- Főoldal
- Termékcsoportok
- Darálók
- Műanyagházas kézi sajtdaráló egy betétes
Műanyagházas kézi sajtdaráló egy betétes
Leírás
Egy műanyagházas kézi sajtdaráló, diódaráló beszerzése a legjobb választás. A daráló anyaga: - szolikonhatású kemény poliészter a tartószerkezet, a daráló dob érdesített króm acéllemez. Alkalmas a dió, mandula, mogyoró, csokoládé, kemény sajt, retek darálására. Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 21 cm, ebből a markolat = 12,50 cm
- szélesség: 6,50 cm; - munka henger = 7 cm
- magasság: 8 cm
- átmérő: 5 cm (munka henger)
- garat méretei: 5,30×6,20×3,20 cm
- garat űrtartalom: 0,10 liter
- tömeg: 0,165 kg
Pityókás lángos (krumplis)
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kockaélesztő
1 kiskanál cukor
1-2 dl meleg víz
- olaj a sütéshez (bőségesen, annyi, hogy a tésztát ellepje)
- fél kg főtt pityóka (burgonya)
- só ízlés szerint, vagy egy kiskanálnyi
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítése:
A főtt pityókát átnyomjuk a pityókatörőn, a liszttel, sóval és a cukros meleg vízben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Lágyabb tésztát gyúrjunk és takarjuk le, amíg megkel. Kis cipókat szaggatunk belőle, ismét kelni hagyjuk. A cipókból lapotyákat (kelt-palacsinta formát) formálunk, és forró olajban kisütjük, egyszer egyik felét majd a másikat, majd az olajt lecsepegtetjük. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Paraméterek
Daráló | |
A termék anyag összetétele: | Műanyag és fém |
Balkezes: | Nem |
Egy betétes: | Igen |
Jobbkezes: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
Szín: | Krémszínű |