- Főoldal
- Termékcsoportok
- Mozsár mozsártörővel
- Márvány mozsár törővel 10 cm SZ
Márvány mozsár törővel 10 cm SZ
Márvány mozsár törővel 10 cm SZ
nagy mozsár, kő mozsár, mozsártörő és mozsár
Ár:
6.990 Ft
Cikkszám:
HU411344-YN/sz
Vonalkód:
5999045411344
Gyártó:
Súly:
1.65 kg
Ürtartalom:
2.50 dl
Magasság:
11 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Márvány mozsár törővel 10 cm SZ beszerzése a legjobb választás. Előszeretettel morzsolhatunk apróra zöld fűszereket, fokhagymát, szemes fűszereket, száraz fűszernövényeket. Ideális apróbb fűszerek összezúzására. Nem porózus anyagnak köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyóvíz alá tartani. Anyaga márvány.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 7,2 cm; - külső: 10 cm
- magasság belső: 6 cm; - külső: 11 cm
- tömeg: 1,350 kg
- űrtartalom: 0,25 liter
Törő méretei:
- hosszúság: 13 cm
- átmérő törő fejnél: 3,7 cm
- tömeg: 0,290 kg
Össztömeg: 1,640 kg
A mozsár!
- Sziám uralkodójának asztalára a következő ételt tálalták fel jó néhány száz éve: - olajban sült sertéscsíkokat lehűtöttek, mozsárban porrá zúzták, cukorral és sóval ízesítették, majd hideg dinnyével tálalták.
Ez a modernnek tűnő fogás csupán egyetlen példa arra, hogy a mozsár mi mindenre jó. Korunknak kétségtelenül vannak munkakönnyítő vagy akár minőségjavító találmányai is, de a mozsár sok esetben felülmúlhatatlan.
A modern konyhagépekkel, főként a háztartási használatra szánt kis teljesítményűekkel előfordul, hogy durván roncsolják a sejtfalakat, nem jön létre a kívánt krémes emulzió. A gépben mixelt gyökérnövények vagy fűszernövények kesernyéssé válhatnak, elvizesedhetnek. Nem véletlen, hogy sok konyhakultúrában legyen az Provence, Katalónia, Mexikó, Thaiföld, Indonézia, Malajzia vagy Bali, a mai napig mindennapos használatban van a mozsár.
A régi rómaiak mozsárban először megtörtek féltucatnyi vagy annál is több fűszert és fűszernövényt, majd ecetbe áztatott kenyeret, olajt, bort, egyéb hozzávalót kevertek hozzá, végül halszósszal sózták. Így készült a legtöbb mártásuk. Ugyanez a technológia a ma készülő gazpacho alapja is.
Füstös zöld gazpacho
Hozzávalók:
3 zöld paradicsom
2 zöldpaprika
1 uborka kockára vágva
3 saláta hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 két-háromnapos száraz zsemle, kockára vágva
¼ csésze sherry ecet
¼ csésze extra szűz olívaolaj
só és bors
kevés snidling
zsíros tejföl
Elkészítése:
Közvetlen nyílt lángon szenesre sütjük a paprikákat és a paradicsomokat - fogóval forgatjuk -, majd nedves ronggyal betakarjuk (vagy zacskóba csomagoljuk) őket. Néhány percig álljanak saját gőzükben (így könnyebb lesz lehámozni, és a füstös íz is jobban átjárja a gyümölcshúst).
Ezután lehúzzuk a paprika (konyhapapírral egyszerűen ledörgölhető), és a paradicsom héját. Kettévágjuk és kimagozzuk őket. A paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát és a zsemlét mozsárba tesszük, a mozsárverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk az ecetet és az olajt, azzal is alaposan elkeverjük. Ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Másnap valószínűleg még kissé sózni-borsozni kell, mert a hidegen gyengébben hatnak az ízek.) Csészében tálaljuk, kis kanálnyi tejföllel a tetején.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 7,2 cm; - külső: 10 cm
- magasság belső: 6 cm; - külső: 11 cm
- tömeg: 1,350 kg
- űrtartalom: 0,25 liter
Törő méretei:
- hosszúság: 13 cm
- átmérő törő fejnél: 3,7 cm
- tömeg: 0,290 kg
Össztömeg: 1,640 kg
A mozsár!
- Sziám uralkodójának asztalára a következő ételt tálalták fel jó néhány száz éve: - olajban sült sertéscsíkokat lehűtöttek, mozsárban porrá zúzták, cukorral és sóval ízesítették, majd hideg dinnyével tálalták.
Ez a modernnek tűnő fogás csupán egyetlen példa arra, hogy a mozsár mi mindenre jó. Korunknak kétségtelenül vannak munkakönnyítő vagy akár minőségjavító találmányai is, de a mozsár sok esetben felülmúlhatatlan.
A modern konyhagépekkel, főként a háztartási használatra szánt kis teljesítményűekkel előfordul, hogy durván roncsolják a sejtfalakat, nem jön létre a kívánt krémes emulzió. A gépben mixelt gyökérnövények vagy fűszernövények kesernyéssé válhatnak, elvizesedhetnek. Nem véletlen, hogy sok konyhakultúrában legyen az Provence, Katalónia, Mexikó, Thaiföld, Indonézia, Malajzia vagy Bali, a mai napig mindennapos használatban van a mozsár.
A régi rómaiak mozsárban először megtörtek féltucatnyi vagy annál is több fűszert és fűszernövényt, majd ecetbe áztatott kenyeret, olajt, bort, egyéb hozzávalót kevertek hozzá, végül halszósszal sózták. Így készült a legtöbb mártásuk. Ugyanez a technológia a ma készülő gazpacho alapja is.
Füstös zöld gazpacho
Hozzávalók:
3 zöld paradicsom
2 zöldpaprika
1 uborka kockára vágva
3 saláta hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 két-háromnapos száraz zsemle, kockára vágva
¼ csésze sherry ecet
¼ csésze extra szűz olívaolaj
só és bors
kevés snidling
zsíros tejföl
Elkészítése:
Közvetlen nyílt lángon szenesre sütjük a paprikákat és a paradicsomokat - fogóval forgatjuk -, majd nedves ronggyal betakarjuk (vagy zacskóba csomagoljuk) őket. Néhány percig álljanak saját gőzükben (így könnyebb lesz lehámozni, és a füstös íz is jobban átjárja a gyümölcshúst).
Ezután lehúzzuk a paprika (konyhapapírral egyszerűen ledörgölhető), és a paradicsom héját. Kettévágjuk és kimagozzuk őket. A paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát és a zsemlét mozsárba tesszük, a mozsárverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk az ecetet és az olajt, azzal is alaposan elkeverjük. Ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Másnap valószínűleg még kissé sózni-borsozni kell, mert a hidegen gyengébben hatnak az ízek.) Csészében tálaljuk, kis kanálnyi tejföllel a tetején.
Paraméterek
Törő - Préselő | |
A termék anyag összetétele: | Márvány |
Átmérő belső: | 7.20 cm |
Átmérő külső: | 10.00 cm |
Magasság belső: | 7.60 cm |
Magasság külső: | 11.00 cm |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*