- Főoldal
- Termékcsoportok
- Műanyag edények
- Kelesztőtál 3 literes szürke
Kelesztőtál 3 literes szürke
Kelesztőtál 3 literes szürke
műanyag kelesztőtál, fedeles kelesztőtál, keverőtál, dagasztótál
Ár:
1.450 Ft
Cikkszám:
HU300325-SZ
Vonalkód:
5999528300325
Gyártó:
Súly:
25 dkg
Ürtartalom:
3 l
Magasság:
12 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy kelesztőtál 3 literes beszerzése a legjobb választás. Anyaga magas minőségű szilikonalapú műanyag. Mínusz 45° és plusz 90°C közötti hőmérsékleten használható károsodás nélkül. Tökéletesen alkalmas a kelt tészta gyors elkészítéshez. Mosogatógépbe rakható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 14 cm; - felső: 22,80 cm
- átmérő alsó külső: 17 cm; - felső: 25 cm
- magasság belső: 11,50 cm; - külső: 12 cm
- tömeg fedővel: 0,250 kg
- űrtartalom: 3 liter
A kelesztőtál használata.
A kelesztőtál kiváló minőségű műanyagból készül. Mínusz 45° és plusz 90°C közötti hőmérsékleten használható károsodás nélkül. Tökéletesen alkalmas kelt tészta gyors elkészítéshez.
A tésztához szükséges alapanyagokat, langyos állapotban a kelesztőtálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk és azt is a kelesztőtálba öntjük. (Ha élesztőport használunk, azt közvetlenül a liszthez adjuk.) Annyi folyadékkal (ez általában tej) keverjük össze, hogy a tészta a kelesztőtál alján ne maradjon lisztes. A tésztát kidolgozni nem kell! Elég a keverőlapáttal összekeverni. Lezárjuk a kelesztőtál tetejét. Gyorsíthatjuk a kelesztés folyamát azzal, hogy a kelesztőtálat meleg helyre tesszük. A kelesztőtál teteje púposodni kezd, majd 5-10-15 perc elteltével pukkanó hanggal vagy a nélkül ledobja a tetejét. Ha ez nem történne meg 20 perc után, vegyük le a tetőt róla, mert a tészta így is megkelt. Ne várjuk, hogy a kelesztőtálban lévő tészta kidagadjon az edényből, hisz szinte ugyan olyan állagú marad, mint amikor összekevertük, csak megkelt. Majd akkor fog megdagadni a tésztánk, ha beledobjuk pl. a fánkot forró olajba, betesszük pl. a kakaós csigát a forró sütőbe, ill. ha várunk vele pár percet, de ez nem szükséges.
- A kelesztőtál nem csak gyors-kelesztésre, hanem élelmiszerek frissen tartására is tökéletesen alkalmas. Ebben az esetben azonban fontos és elengedhetetlen a légtelenítés! Így csepp, és légmentesen záró frissen-tartó tálat kapunk. Ebben tudunk könnyen romló élelmiszereket, zöldségeket hűtőszekrényben bosszú ideig frissen tartani.
- A kelesztőtál a folyékony ételek, levesek szállítását is megkönnyíti, hisz a csepp és légmentesen záró tető, az edény felborulása esetén is megakadályozza, hogy a benne levő folyadék az edényből kiboruljon.
- A kelesztőtálban bármilyen jól bevált saját, kelt tészta recept elkészíthető.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 14 cm; - felső: 22,80 cm
- átmérő alsó külső: 17 cm; - felső: 25 cm
- magasság belső: 11,50 cm; - külső: 12 cm
- tömeg fedővel: 0,250 kg
- űrtartalom: 3 liter
A kelesztőtál használata.
A kelesztőtál kiváló minőségű műanyagból készül. Mínusz 45° és plusz 90°C közötti hőmérsékleten használható károsodás nélkül. Tökéletesen alkalmas kelt tészta gyors elkészítéshez.
A tésztához szükséges alapanyagokat, langyos állapotban a kelesztőtálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk és azt is a kelesztőtálba öntjük. (Ha élesztőport használunk, azt közvetlenül a liszthez adjuk.) Annyi folyadékkal (ez általában tej) keverjük össze, hogy a tészta a kelesztőtál alján ne maradjon lisztes. A tésztát kidolgozni nem kell! Elég a keverőlapáttal összekeverni. Lezárjuk a kelesztőtál tetejét. Gyorsíthatjuk a kelesztés folyamát azzal, hogy a kelesztőtálat meleg helyre tesszük. A kelesztőtál teteje púposodni kezd, majd 5-10-15 perc elteltével pukkanó hanggal vagy a nélkül ledobja a tetejét. Ha ez nem történne meg 20 perc után, vegyük le a tetőt róla, mert a tészta így is megkelt. Ne várjuk, hogy a kelesztőtálban lévő tészta kidagadjon az edényből, hisz szinte ugyan olyan állagú marad, mint amikor összekevertük, csak megkelt. Majd akkor fog megdagadni a tésztánk, ha beledobjuk pl. a fánkot forró olajba, betesszük pl. a kakaós csigát a forró sütőbe, ill. ha várunk vele pár percet, de ez nem szükséges.
- A kelesztőtál nem csak gyors-kelesztésre, hanem élelmiszerek frissen tartására is tökéletesen alkalmas. Ebben az esetben azonban fontos és elengedhetetlen a légtelenítés! Így csepp, és légmentesen záró frissen-tartó tálat kapunk. Ebben tudunk könnyen romló élelmiszereket, zöldségeket hűtőszekrényben bosszú ideig frissen tartani.
- A kelesztőtál a folyékony ételek, levesek szállítását is megkönnyíti, hisz a csepp és légmentesen záró tető, az edény felborulása esetén is megakadályozza, hogy a benne levő folyadék az edényből kiboruljon.
- A kelesztőtálban bármilyen jól bevált saját, kelt tészta recept elkészíthető.
Paraméterek
Edény | |
A termék anyag összetétele: | Szilikonalapú műanyag |
Átmérő alsó belső: | 14.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 17.00 cm |
Átmérő felső belső: | 22.80 cm |
Átmérő felső külső: | 25.00 cm |
Magasság belső: | 11.50 cm |
Magasság külső: | 12.00 cm |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
Szín: | Világosszürke |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*