- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Indukciós tejforraló rozsdamentes dupla fallal 2,50 l
Indukciós tejforraló rozsdamentes dupla fallal 2,50 l
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 15 cm; - külső: 17,5 cm; - fülel: 24,5 cm
- magasság belső: 14 cm; - külső: 17 cm; - fedővel: 20 cm
- tömeg: - fedő nélkül: 0,860 kg; - fedővel: 0,995 kg
- űrtartalom: 2,5 liter
Madártej
Tojás, tej, cukor, vanília! Gyakorlatilag ennyiből áll a madártej. Nem kell keményítő, liszt, pudingpor, és így is szép sűrű, meg eszméletlen finom krémet kapunk, ha kihűlt.
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db tojásfehérje
1 csipet só
2 evőkanál porcukor
800 ml tej
1 db vanília
4 db tojássárgája
70 g cukor
1 csipet só
Elkészítése:
A tojásfehérje egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsük vissza az egészet az edénybe.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.
Paraméterek
Indukciós edény | |
A termék anyag összetétele: | 18/10-es króm-nikkel nemesacél |
Átmérő belső: | 15.00 cm |
Átmérő külső: | 17.00 cm |
Tapadásmentes: | Nem |
Indukciós: | Igen |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mércézett: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |