- Főoldal
- Termékcsoportok
- Gránitbevonatos edények
- Indukciós palacsintasütő gránit bevonatos 25 cm
Indukciós palacsintasütő gránit bevonatos 25 cm
Indukciós palacsintasütő gránit bevonatos 25 cm
palacsintasütő gránit bevonattal, palacsinta készítő
Ár:
8.650 Ft
Cikkszám:
PL201577-AMB-J
Gyártói cikkszám:
20157
Vonalkód:
5904134201577
Gyártó:
Súly:
0.57 kg
Ürtartalom:
0.60 l
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Az indukciós palacsintasütő 25 cm -es anyaga kovácsolt alumínium ötvözetből kialakított forma. Az alja szegecseléses eljárassa rögzített mágnesezhető acéllappal van felszerelve. A belseje gránit bevonattal kezelt. Szegecseléssel rögzített, hőre keményedő szilikon alapanyagú bakelit nyél van a palacsintasütőn. A vastag alja sokáig tartják a hőt, aminek köszönhetően gyorsabban felmelegszik, így energiát és időt takarít meg. A tapadásmentes bevonatnak köszönhetően kevés zsiradékkal is jól süthetünk benne! Minden káros anyagtól mentes! Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán, vagyis tűzhely egyaránt használható.
1. Használati utasítás: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A palacsintasütőt üresen soha ne hevítsük fel, az első palacsinta sütése előtt mindig tegyünk egy kevés étolajat vagy vajat bele. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet.
2. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem! - Sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró palacsintasütő csak a nyelétől fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. Hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan meggörbülhet (deformálódhat). Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 23,50 cm
- átmérő felső: 26 cm; - nyéllel: 44 cm
- magasság belső: 1,30 cm
- tömeg: 0,565 kg
- űrtartalom: 0,60 liter (űrtartalom = az edény színültig töltve)
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
1/3 csésze szódavíz
- egy csipetnyi só
Diótöltelék:
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
50 g mazsola
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
Csokoládémártás:
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
40 g vaj
100 g félédes csokoládé
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát. Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk. A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük. A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük. Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát. Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
1. Használati utasítás: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A palacsintasütőt üresen soha ne hevítsük fel, az első palacsinta sütése előtt mindig tegyünk egy kevés étolajat vagy vajat bele. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet.
2. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem! - Sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró palacsintasütő csak a nyelétől fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. Hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan meggörbülhet (deformálódhat). Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 23,50 cm
- átmérő felső: 26 cm; - nyéllel: 44 cm
- magasság belső: 1,30 cm
- tömeg: 0,565 kg
- űrtartalom: 0,60 liter (űrtartalom = az edény színültig töltve)
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
1/3 csésze szódavíz
- egy csipetnyi só
Diótöltelék:
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
50 g mazsola
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
Csokoládémártás:
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
40 g vaj
100 g félédes csokoládé
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát. Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk. A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük. A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük. Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát. Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Paraméterek
Indukciós edény | |
A termék anyag összetétele: | Alumíniumöntvény és vas |
Átmérő: | 26.00 cm |
Átmérő alsó: | 23.50 cm |
Átmérő felső: | 26.00 cm |
Hőálló tartomány maximum: | +300 °C |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 44.00 cm |
Magasság belső: | 1.30 cm |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Gránitbevonatos: | Igen |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Mosógépben mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
Szín: | Bordó |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |
Elhasadhat: | Erős ütés hatására igen |
Eltörhet, ha leejtem: | Igen: - a nyele |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Nem |
Fém vágóeszközzel vághatok benne: | Nem |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Gázalátét lemez használata kötelező: | Nem árt ha használunk alátétet |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
Hideg víz érheti: | Csak miután lehült |
Hűtőszekrénybe tehető: | Igen |
Kalapálhatok vele: | Nem |
Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Megégetheti a csupasz kezem: | Ha forró, akkor igen |
Megpenészedhet: | Ha nem mosogatom el |
Melegen elmosogatható: | Nem |
Mosogatáskor súrolószert használhatok: | Nem |
Nyílt láng érheti: | Csak az alját |
Nyílt lángra tehető: | Csak az aljával |
Sérülést okozhat, ha ráütök a kezemre: | Igen |
Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Üresen felhevíthető: | Nem |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*