- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hentes bárd - Húsbárd
- Csontfűrészlap 45 cm-es
Csontfűrészlap 45 cm-es
Leírás
Figyelem! - A fűrészkeret nem tartozék, nem tárózik a csontfűrészlap árába. A fűrészkeret csak szemléltető.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 45 cm; - ebből hasznos: 40 cm
- szélesség: 2 cm
- vastagság: 0,55 mm
- tömeg: 0,040 kg
Kocsonya elkészítési módja
Hozzávalók:
2 kg (sertésköröm, farok rész, fejrész, orr, sertésfül, csülök, bőrök)
0,50 kg sovány sertéscomb
2-3 fej hagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1 evőkanál egész bors
só ízlés, szerint
paprika, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy nagy fazékban odatesszük a megtisztított húsféléket, a zöldségekkel, a sóval és a fűszerekkel együtt és annyi hideg vizet töltünk rá, amíg tejesen ellepi egy jó ujjnyi magasan (adagonként körülbelül 4,5 dl). Kis lángon, hogy ne zubogjon, lassan puhára főzzük (3-4 óra). Kanállal kiveszünk egy kevés lét, és ha ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni. A főtt húst kivesszük (kicsontozzuk) és mélytányérokba egyenlően szétosztjuk. A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk piros paprikával, őrölt borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, illetve citromkarikával, petrezselyem zölddel díszíthetjük.