Cérnametélt tésztavágó és nyújtó gép 1,50 mm

Hajtókaros rozsdamentes cérnametélt tésztavágó és tésztanyújtó gép 1,50 mm egy munkapaddal
Hajtókaros rozsdamentes cérnametélt tésztavágó és tésztanyújtó gép 1,50 mm egy munkapaddal
Hajtókaros rozsdamentes cérnametélt tésztavágó és tésztanyújtó gép 1,50 mm egy munkapaddal
Hajtókaros rozsdamentes cérnametélt tésztavágó és tésztanyújtó gép 1,50 mm egy munkapaddal
Hajtókaros rozsdamentes cérnametélt tésztavágó és tésztanyújtó gép 1,50 mm egy munkapaddal
Cérnametélt tésztavágó és nyújtó gép 1,50 mm
tésztanyújtó és metélő gép, szelésmetéltvágó gép, levestészta készítő gép
Ár:
11.990 Ft
Cikkszám:
PL-152
Súly:
2.35 kg
Hosszúság:
14.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
A cérnametélt tésztavágó és nyújtó gép 1,50 mm cérnametéltet és széles metélt tésztát készít. Az anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. 1 és 10 milliméter vastagság között képes tésztát nyújtani. 150 mm (15 cm) hosszú cérnametélt és széles metéltvágó munkapad a tartozéka. Időálló, könnyen tisztítható.
1. Használati utasítás: - A készüléket a leszorító kar segítségével az asztalhoz vagy konyhapulthoz rögzítjük. A tésztavágógép a hajtókar segítségével működtethető. A nyújtó hengereket (nyújtógép) az oldalán található számozott gomb segítségével tudjuk beállítani a nyújtani kívánt tészta vastagságára. A gombot óvatosan kifele húzva majd elfordítva a számozott méretre állítjuk, majd a gombot visszaengedjük, figyelve arra, hogy bekattanjon a helyére.
- A nyújtóhengerek (nyújtógép) használata:
Az összedolgozott tésztát ujjnyi szeletekre szeleteljük. A tésztanyújtó legnagyobb fokozatával kezdjük meg a nyújtást. Minden tésztaszeletet ezen a fokozaton letekerünk, és a tésztaszalagokat terítőre fektetjük. A következő fokozatra állítjuk a nyújtógépet és minden tésztaszalagot végig hajtunk, és az asztalterítőre visszahelyezzük. A nyújtást majd azon a fokozatokon folytatjuk, amilyen vastagra szeretnénk a tésztát nyújtani.
- Cérnametélt vágása:
A vágófej (adapter) oldalától függően 1,50 mm vagy 4 mm vékony tésztaszálak vágására alkalmas a tésztavágógép. A kinyújtott és kellően szikkadt tésztaszalagokat a vágókések közé helyezve vágjuk fel cérnametéltre. A tésztamaradékokat visszafelé tekeréssel tudjuk eltávolítani. Figyelem! Ha Ön a 1,50 mm vágásszélességű cérnametéltet választotta, akkor különösen kell figyelnie a tészta jó kidolgozására és a megfelelő szikkadtságára! Javasolt előbb a géppel a cérnametéltet elkészíteni, majd a hosszú szálakat függőlegesen szárítani. A megszáradt szálakat óvatosan daraboljuk fel a megszokott méretre és dobozoljuk.
2. Tisztítása: - Első használat előtt meleg folyékony semleges mosogatószeres ruhával töröljük át, majd egy száraz ruhával töröljük szárazra. A tészta elkészítése után azonnal szedjük szét a készüléket, és száraz ruhával töröljük tisztára az összes részeit. Mosogatni nem szabad, a vágófelületet víz nem érheti. Kenőecsettel, vagy hústűvel távolítsuk el az odaragadt tészta, vagy a liszt maradékát. A beszáradt nyers tészta megnehezíti a készülék használatát, de akár használhatatlanná is teheti.
Figyelem: - Mosogatógépben szigorúan tilos mosni!
3. Karbantartása: - Egy kis olíva olajjal bekenhetjük a hengereket, hogy simábban menjen a tésztavágás. A fa hajtókar fogantyúba, és a forgó alkatrészekbe, amennyiben a tekerésénél kisebb nyikorgást hallunk, belecseppenthetünk pár csepp olíva olajt, vagy WD40 kenőolajt, hogy a forgó fém felületek olajazottan működjenek, és a fém hajtókaron lehetőleg súrlódásmentes forogjon a markolat.
4. Figyelem! - A cérnametélt készítő és tésztanyújtó gép nem gyermekjáték, ezért a gyerekek elől el kell zárni.

Részletes méretleírás:
- munkahenger hossza: 14,50 cm
- tésztavágó és nyújtó gép össztömege: 2,35 kg
- cérnametélt vágó szélessége: 0,015 cm (1,50 mm)
- széles metélt vágó szélessége: 0,04 cm (4 mm)

Tésztakészítés recept

Egy mély tálban kézzel keverjünk el 2 egész tojást 0,60 dl vízzel és dolgozzuk össze 35 dkg liszttel. Amikor az összes lisztet felvette, tegyük ki egy nagy méretű deszkára, és alaposan gyúrjuk össze. A gyúrásnál sem időt, sem fáradságot nem szabad kímélni, hogy a tészta kemény és szívós legyen. Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, de vigyázzunk, hogy ne lágyítsuk ki. A hígítást ne hamarkodjuk el, mert a gyúrás során folyamatosan lágyul. A kifőtt tészta alapanyaga akkor jó, ha gyúrás közben leválik a kézről, és apró hólyagok láthatók rajta. Sót ne tegyünk bele, mert az lágyítja, inkább a fövő vizét sózzuk erősebben. Ha készen vagyunk a kidolgozással, vágjuk ketté, formáljunk belőle két kis cipót, és egy konyharuhával letakarva 10 percig pihentessük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Utána lisztezzük be a gyúró deszkát, és az egyik cipót nyújtsuk kerek lappá, majd szórjunk a tészta tetejére is kevés lisztet, és nyújtsuk tovább. Nyújtó gép használatánál is szórjunk lisztet a tésztára. Ehhez minél kevesebb lisztet használjunk, hogy főzés közben ne legyen a tészta ragacsos.

Húsleves elkészítése

Hazafelé menet a munkából, ugorjon be a boltba, és szerelkezzen fel a következő hozzávalókkal:
Mit kérjen a hentestől?
 1 kg marharostélyost
 2 db vastagabb pulykanyakat
 1-2 db csontos, bőrös csirkemellet
 3-4 karajcsontot

A zöldségestől:
  1 zeller (akkora legyen, mint a karalábé)
  2-3 szál zeller zöldjét
  1 paradicsom (lehetőleg ne koktélparadicsom legyen)
  1 zöldpaprika
  1 vöröshagyma
  2-3 gerezd fokhagyma
- fél karalábé
- egy méretesebb krumpli (legyen a karalábéhoz hasonló méretű)
- karfiol (nem olyan fontos, ha kimarad a levesből, az sem baj, ezért nem kell belőle olyan sok)
- kelkáposzta (kisebb méretű is elég)
- sárgarépa (ízlés szerint néhány szálat, de ne spórolj vele!)
- fehérrépa (szintén)
- kis zöldborsót is tehetsz bele, amikor már majdnem kész a leves

Fűszerek:
 1 marék (ez egy kicsit túlzás, de így lesz az igazi) fekete bors (egész, nem őrölt!)
- Ha nincs kellő méretű fazeka, azt is szerezzen be (itt megteheti), mielőtt nekilátna a főzésnek!
- Hogyan lásson hozzá?
Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztítson meg, mielőtt belehelyezné a fazékba! A húsokat jól mossa meg, a zöldségeket pucolja meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a levesből, mint a többit, mert különben nagyon szétfőnek, és túl erős ízt adnak a levesnek. Ilyen például a karfiol.
- A lényeg: - Miután megtisztította a hozzávalókat, fogja az erre a célra előkészített fazekat helyezze bele a húsokat, a hagymát, fokhagymát és a szemes borsot majd öntse tele hideg-vízzel addig, míg tejesen el nem lepi egy ujjnyi magasan (ez ugyanis elpárolog).
- Az a bizonyos hab:
Amikor megjelenik a hab, a készülő leves tetején, szűrje le, akár kanállal, akár szűrővel, ezt a műveletet többször is megismételheti, miközben fő a leves. Megjegyzés: - a habbal együtt a finom zsírt is eltávolítjuk, ezért nagyon sokan nem szedik le, hiszen a lassú főzéssel úgy is eltűnik és megmaradnak az ízek. (személyes vélemény: - én nem szedem le)
Ha már forr, a víz jöhetnek a zöldségek! Azért csak most, mert a vitamin ilyenkor tud a legjobban kioldódni belőlük, hiszen ekkorra a hús zsírja már kezd kifőni.
Ha nem fér el benne ennyi minden, akkor se adja fel, a répákat óvatosan beledugdoshatja még, hogy mindenhova jusson belőle.
Fontos: - miután bezöldségeztük a levest a lehető legkisebb hőfokon főzzük tovább (gáztűzhely = legkisebb rozsa legkisebb láng, villanytűzhelyek = olyan alacsony Watt szám, amelyiknél nagyon lassan fő).
És akkor végre elmehet a dolgodra. A leves szépen, lassan fövögethet, néha azért pillantson rá és kóstolja meg, hogy elég sós lesz-e. Figyeljen a hagymára, hogy mennyire főtt szét, ha úgy látja, hogy kezd szétesni, nyugodtan hajítsa bele a szemétbe, így nem úszkálnak majd darabkák a gyönyörű szép levesedben (megjegyzés: - ha a hagymát miután megpucoltuk és minden oldalról átszúrjuk fogvájóval minimum 3 darab, nem fog fövés közben szétesni).  
Ez a leves, bizony akár három órán át is főhet, mire minden hús kellően megpuhul. Ezért nyugodtan teheti dolgát vagy megnézhet akár két DVD - t is, el lesz az magában.
Ne feledje, hogy végig lassú tűzön főzzük, és semmiképp se kevergetjük meg, mert attól zavaros lesz a leves! (megjegyzés: - lassú tűznél ez sem igaz, de hát ezt tatja a fáma)
Amikor minden megpuhult, óvatosan szedje ki a zöldségeket és a húst, hagyja leülepedni a levest és öntse át egy üveg jénaiba! Azért ebbe javasoljuk, mert így szépen látszik majd a leves aranysárga színe!
Ezután szórjon a tetejére apróra vágott petrezselymet!
Erős Pistát, sót, borsot, és a zöldségeket, meg a külön tálba helyezett húsokat tegye az asztalra.
Végül, de nem utolsósorban, ne feledje a tésztát! Nagyon finom lehet csigatésztával, de az igazi mégis a cérnametélt lesz! Pár perc alatt elkészül, amíg megteríti az asztalt.
Mire hozzátartozói vagy barátja hazaér az iskolából, munkából, ön már készen áll egy tartalmas, napokig ehető egészséges étellel! Ugye, nem is volt olyan ördöngös?
Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes acél
Króm-nikkel nemesacél:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem
Mosógépben mosható:Nem
A gyerekek hozzáférhetnek:Nem
Eltörhet, ha helytelenül használom:Előfordulhat
Eltörhet, ha leejtem:Előfordulhat
Eltörheti a lábam, ha ráesik:Igen
Fém eszközökkel belenyúlhatok:Nem
Fém vágóeszközzel vághatok benne:Nem
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele:Nem
Gyerekek elől el kell zárni:Igen
Kell élezni:Nem
Nyílt láng érheti:Nem
Szabadon tárolható:Jobb ha el van zárva
Színét megváltoztathatja:Nagyon erős hőhatásra igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Akciós termékek

AKCIÓMűanyag csigavonalas egy hajtókarú fúrva szeletelő, krómacél hajlított végű hurkapálcán.
2.250 Ft1.750 FtKorábbi ár:2.250 Ft
AKCIÓZománcozott öntöttvas grillserpenyő 26×26×4,50 cm
16.990 Ft15.990 FtKorábbi ár:16.990 Ft